Poissaoloista

Muuttuneet poissaolokäytänteet

Poissaolotilanteissa kannattaa harkita aina, onko oppilaan tarpeellista olla poissa koulusta, ettei opinnoissa jäätäisi jälkeen ja opiskelu sujuisi mahdollisimman jouhevasti. 

Ilmoittaminen:

Sairaspoissaoloista ilmoitetaan Wilman kautta.

Muihin poissaoloihin anotaan lupa joko luokanopettajalta tai -valvojalta (3 päivää tai alle) tai rehtorilta (yli 3 päivää) Poissaoloanomukset voi tehdä Wilman kautta, tässä ohjeet:

Luokanopettaja, -valvoja tai rehtori voi myös joskus evätä poissaoloanomuksen. Näin voi käydä tilanteissa, joissa esim. oppilaalla on paljon poissaoloja koulusta, samalle viikonpäivälle sattuvia toistuvia poissaoloja tai poissaolo sattuu koepäiväksi. Tilanne arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Muissa kuin terveydellisissä poissaoloissa on huomattava, että huoltaja ei voi vapauttaa lastaan koulutyöstä, vaan sen voi tehdä ainoastaan opettaja tai rehtori. 

Läksyt: 

Poissaolon aikana läksyt löytyvät Wilman tuntipäiväkirjasta aina kunkin oppiaineen kohdalta. 

Poissaolon aikana oppilaan tulee hoitaa koululäksyt asianmukaisesti. Huoltajan kannattaa huolehtia, että läksyt ovat tehtynä, kun lapsi palaa kouluun. Luvanvarainen poissaolo voidaan jättää myöntämättä, jos oppilaalla on tässä ollut haasteita.